Provoz v době vánočních svátků a na konci roku

V době vánočních svátků a na přelomu roku bude v bankách jiný provoz než obvykle. Během volných dnů bude většina poboček Sberbank uzavřena. Banka ještě v letošním roce vyřídí platby, které jí klienti předají elektronicky poslední den roku do 12 hodin a v papírové podobě o hodinu dříve.

V období 24. - 26. 12. 2018 a 1. 1. 2019 bude většina poboček Sberbank uzavřena. Výjimkou je pobočka v Galerii Vaňkovka v Brně, která bude 24. 12. 2018 otevřena od 9.00 do 12.00 hod. V pondělí 31. 12. 2018 budou pobočky otevřeny do 12.00 hod, kromě pobočky v Galerii Vaňkovka v Brně, která bude otevřena do 15.00 hodin.

Infolinka 800 133 444 bude k dispozici ve všech pracovních dnech standardně od 7.00 do 20.00 hodin. Telefonní linka na podporu elektronického bankovnictví 800 133 444 bude k dispozici pouze v pracovní dny (od pondělí do čtvrtku od 8.00 do 18 hodin a v pátek od 8.00 do 16.00 hodin).

Pro bezhotovostní platby, které chce klient odepsat z účtu ještě letos, banka doporučuje předat příkazy poslední pracovní den roku, tj. 31. 12. 2018, do uvedených časů:

• papírové tuzemské i zahraniční příkazy do 12.00
  • elektronické tuzemské příkazy do 14.00
  • elektronické zahraniční příkazy do 14.00

Příchozí platby budou zúčtovány 31. 12. 2018 do následujících termínů:

• tuzemské platby   do 16.15
  • zahraniční platby   do 17.15

Finanční prostředky na účtech budou zúčtovány dle standardních podmínek.

Do kdy je nutné předat bance příkaz k úhradě tak, aby prostředky obdržel partner ještě tento rok?

Převody v rámci banky (v českých korunách, cizoměnové převody včetně konverzí) banka provede na základě proveditelných příkazů splatných 31. 12. 2018 a předložených nejpozději 31. 12. 2018 do výše uvedených časů. Prostředky budou na účet příjemce připsány v průběhu dne 31. 12. 2018.

Ve prospěch účtů příjemců vedených u ostatních bank v ČR, Sberbank doporučuje zadat platební příkazy tuzemských plateb nejpozději v pondělí 31. 12. 2018 dle níže uvedených časů:

• elektronické platební příkazy (Sberbank Online Banking, Smart Banking,
    Homebanking, Multicash)    do 12.00
  • urgentní elektronické platební příkazy    do 13.30
  • papírové platební příkazy    do 11.00

Doba připsání tuzemských plateb na účty příjemců se v jednotlivých bankách liší. Urgentní platby jsou připisovány v den odepsání prostředků z účtu plátce. Ostatní platby jsou připisovány následující pracovní den po odepsání prostředků z účtu plátce.

Sberbank CZ je univerzální bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb retailovým klientům, malým a středním firmám i velkým společnostem. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. Dlouhodobě rozvíjí program FÉR produktů s jasnými cenami a podmínkami. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.