Představenstvo Sberbank CZ posiluje o další dva nové členy

Praha, 24. července 2013 – Do představenstva Sberbank CZ nastupují kromě nového generálního ředitele Vladimíra Šolce další dva noví členové. Jiří Antoš je od poloviny července zodpovědný za retailové bankovnictví. Karel Soukeník bude od října zastávat funkci finančního a provozního ředitele. Banka si od těchto změn slibuje především zvýšení své konkurenceschopnosti na českém trhu.

Jiří Antoš se své nové funkce v představenstvu Sberbank CZ ujal v polovině července a je odpovědný za retailové bankovnictví. Za více než 19 let v bankovním sektoru nasbíral zkušenosti v různých finančních institucích. Patří mezi ně například GE Money Česká republika, Poštová banka na Slovensku či Raiffeisen Bank International v Rakousku. Je ženatý a má 3 děti.

Karel Soukeník bude do funkce člena představenstva a finančního a provozního ředitele jmenován k 1. říjnu 2013.  V posledních pěti letech zastával pozici finančního ředitele Raiffeisenbank Česká republika, předtím pracoval také v pražské Citibank a v poradenské společnosti McKinsey. Vystudoval matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze a získal doktorát z ekonomie na CERGE UK v Praze. Karel Soukeník je ženatý a má jedno dítě.

„Jsem rád, že nové představenstvo Sberbank v České republice je kompletní. Jsem přesvědčen, že se znalostmi místního trhu a osvědčenými manažerskými schopnostmi nových členů představenstva ještě více zrychlíme náš růst na trhu,“ říká Mark Arnold, generální ředitel mateřské společnosti Sberbank Europe.

Andreas Vögerl, dosavadní člen představenstva zodpovědný za retailové bankovnictví, odešel z banky po 12 letech ke konci svého funkčního období.

Foto - Jiří Antoš, Karel Soukeník zip 894.02kB Stáhnout
Věnujte nám chvilku